Nožem pokušao ubiti ženu pred očima dvoje maloljetne djece

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Početkom listopada 2021. godine mirni zapadnoslavonski gradić Lipik uznemirio je stravičan zločin. Tada 35-godišnji muškarac je u predvečerje 4. listopada nožem nasrnuo na bivšu suprugu, a sve se to dogodilo pred očima dvoje maloljetne djece. Nakon što je ženu napao nožem i ostavio je da umre, napadač je pobjegao, a cijelo gradsko područje neko je vrijeme bilo blokirano kako bi policija mogla pronaći napadača i on je iste večeri pronađen i uhićen te je od tada u istražnom zatvoru. Tek pukom srećom i hitnom operacijom u pakračkoj bolnici danas 35-godišnja žena je preživjela, a ovih je dana na Županijskom sudu u Bjelovaru donesena i nepravomoćna presuda za ovaj jezivi zločin.

Čekanje poziva

Danas 37-godišnji muškarac iz Lipika nepravomoćno je osuđen na četiri i pol godine zatvora, a u tu kaznu je uračunato i vrijeme otkako mu je oduzeta sloboda odnosno vrijeme provedeno u istražnom zatvoru gdje je boravio od trenutka uhićenja 4. listopada pa nadalje. Kako izrečena kazna zatvora nije pet godina ili dulja, 37-godišnjaku automatski nije produžen istražni zatvor, već je on po izricanju presude pušten na slobodu, a na odsluženje ostatka zatvorske kazne će stići kada mu zatvorski sustav pošalje poziv.

Kako stoji u presudi, 37-godišnjak je 4. listopada 2021. godine oko 18.50 sati u kuhinji obiteljske kuće u Školskoj ulici u Lipiku nožem nasrnuo na dvije godine mlađu bivšu suprugu. Ženu je ovaj nasilnik i ranije, kroz duže vremensko razdoblje vrijeđao, ponižavao, prijetio joj i fizički zlostavljao, stoji u presudi. Tog dana prišao joj je s leđa i u nakani da je usmrti, govoreći joj da će je ubiti, jednom rukom ju je uhvatio za vrat, a drugom rukom je s pulta kuhinje uzeo nož dužine oštrice 11,5 centimetara.

Samo slučaj

U trenutku kada se bivša supruga okrenula prema njemu, zabio je nož u njezin trbuh, uslijed čega je žena zadobila tešku tjelesnu ozljedu u vidu ubodne rane gornjeg lijevog dijela trbuha s otvorenjem trbušne šupljine i ozljedom velike trbušne marame s minimalnim krvarenjem u trbušnu šupljinu dok je smrtni ishod izostao samo slučajem. Presudom je određeno da će se nož kojim je 36-godišnjak ubo bivšu suprugu uništiti nakon pravomoćnosti presude, a kako je ovo tek prvostupanjska presuda, na nju se mogu žaliti i Županijsko državno odvjetništvo i optuženik.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!