Veliki uspjeh: Powerlifting klub ‘Bjelowbar’ s državnog prvenstva se vratio s tri zlata i dvije bronce

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Pitomači je održano 12. državno prvenstvo u powerliftingu i bench pressu. Na natjecanju je nastupilo nešto više od 150 natjecatelja, a boje Powerlifting kluba ‘Bjelowbar’ branile su dvije nove natjecateljice Klara Mendaš i Kristina Čolak te u muškim kategorijama Gordan Klasić, Tin Valinčić, Ivan Mikulandra, Matija Salopek i Filip Belošević.

Bjelovarski klub se s natjecanja vratio s 3 titule državnog prvaka/prvakinje, jednom viceprvaka i dvije brončane medalje.

Također, treba istaknuti kako je Gordan Klasić ponovno ostvario impresivan rezultat i bio najbolji dizač natjecanja u svim dobnim i težinskim kategorijama.

Klara Mendaš izašla je u kategoriju juniorki do 57 kg te je sa brojkama 80 kg čučanj, 45 kg bench press i 105 kg mrtvo dizanje osvojila 1. mjesto na svom debitantskom natjecanju.

Kristina Čolak izašla je u kategoriju seniorki do 84 kg, a sa podignutih 75 kg u čučnju, 40 kg u bench pressu i 105 kg u mrtvom dizanju osvojila je treće mjesto.

Gordan Klasić nastupio je u kategoriji seniori do 105 kg. Sa podignutih 262.5 kg u čučnju, 172.5 kg u bench pressu i 320 kg u mrtvom dizanju osvojio je prvo mjesto u kategoriji te je bio najbolji dizač natjecanja.

Ivan Mikulandra nastupio je u kategoriji seniori iznad 120 kg. Podigao je 280 kg u čučnju, 190 kg u bench pressu i 265 kg u mrtvom dizanju, što mu je bilo dovoljno za prvo mjesto u kategoriji.

Tin Valinčić izašao je u kategoriju seniori do 120 kg te je sa brojkama 250 kg čučanj, 170 kg bench press i 305 kg mrtvo dizanje osvojio drugo mjesto u kategoriji.

Matija Salopek je u kategoriji do 83 kg podigao 190 kg u čučnju, 107.5 kg u bench pressu i 210 kg u mrtvom dizanju te je osvojio treće mjesto u kategoriji.

Nastup je zabilježio i Filip Belošević u kategoriji seniori do 93 kg. Filip je odlučio izaći na natjecanje unatoč gripi koju je prebolio svega nekoliko dana prije natjecanja. Brojke 160 kg čučanj, 117.5 bench press i 190 kg mrtvo dizanje nisu mu bile dovoljne za medalju, ali je ipak zaslužio pohvalu za nastup i borbenost.

Najavimo i to kako će sljedeće natjecanje biti održano 3. i 4. lipnja u Bjelovaru pod organizacijom Powerlifting kluba ‘Bjelowbar’.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!