Još jedna ‘gradska ljepotica’ stigla na red za konstrukcijsku obnovu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zahvaljujući vaučeru Fonda solidarnosti Ministarstva kulture na iznos od 619 tisuća eura, Grad Bjelovar počinje proceduru obnove još jedne zgrade oštećene u potresu, a ovoga puta riječ je o Dječjem odjelu Narodne knjižnice Petar Preradović. Gradonačelnik Dario Hrebak potvrdio je u četvrtak da pokreće postupak javne nabave za odabir najpovoljnijeg izvođača radova te izrazio uvjerenje da je radove moguće dovršiti do 30. lipnja ove godine, kada ističe vrijednost vaučera.

“Putem Fonda solidarnosti trenutno konstrukcijski obnavljamo četiri zgrade, a prijavili smo još dvije. Za jednu od tih zgrada, konkretno, za zgradu “male knjižnice”, danas smo dobili vaučer Ministarstva kulture i sada pokrećemo proceduru. Riječ je o relativno malom objektu za koji mislim da može biti obnovljen do kraja lipnja, a iskreno se nadam da će se na naš natječaj javi barem jedan izvođač radova jer veći problem je što sada svi već rade na takvim poslovima”, istaknuo je gradonačelnik Hrebak te dodao da još čeka vijest je li prihvaćena i obnova zgrade u Frajtićevoj ulici koja je također prijavljena, a nakon obnove trebala bi služiti udruzi OSIT za osobe s intelektualnim poteškoćama.

“Ovo nam je povijesna prilika da obnovimo zgrade oštećene u potresu koje bi zahvaljujući konstrukcijskoj obnovi trebale biti sigurne od potresa sljedećih stotinjak godina i teško da bismo takve zahvate mogli financirati novcem iz gradskog proračuna i bez pomoći EU fondova”, napomenuo je Hrebak. Za vrijeme trajanja radova, dječji odjel knjižnice trebao bi biti privremeno smješten u glavnoj zgradi knjižnice na trgu Eugena Kvaternika.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!