U Osnovnu školu Berek stiglo novo vozilo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Osnovna škola Berek od danas je bogatija za novo kombi vozilo čije je ključeve bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić uručio ravnateljici škole Dušici Vunić. Riječ je o vozili vrijednom gotovo 44 i pol tisuće eura, od čega je Općina Berek osigurala tri tisuće eura, a Županija preostali iznos.
Novo kombi vozilo, otkrila je prilikom primopredaje ključeva ravnateljica Vunić, služit će prvenstveno za prijevoz učenika u školu i iz škole. Naime, čak 50 posto tamošnjih učenika su učenici putnici.

– Učenike prevozimo kroz tri rute – od Bereka prema Potoku i Ruškovcu, od Bereka prema Krivaji, Šimljani i Šimljanici te od Bereka prema Ivanskoj. Ne postoji javni prijevoz do sela odakle dolaze naši učenici pa djecu vozimo sami. Imamo vozača, kao i odlično suradnju s lokalnom samoupravom i osnivačem Bjelovarsko-bilogorskom županijom na čelu sa županom Markom Marušićem – kazala je ravnateljica Vunić dodavši kako je stari školski kombi bio dotrajao te kako je došlo vrijeme za zamjenu. – Novi kombi je odličan, a sljedećih deset godina će služiti djeci koja će imati siguran prijevoz. Osim toga, naše kombi vozilo služi i za nabavu svega što je u školi potrebno, kao i da možemo obaviti manju terensku nastavu s učenicima ili studijska putovanja učitelja – pojasnila je ravnateljica Vunić.

Da je novo kombi vozilo bilo zaista potrebno istaknuo je načelnik općine Berek Mato Tonković.
-Općina Berek i naša škola su dvije ustanove koje zajedno djeluju na području naše općine na različitim područjima. Ovo vozilo smo jednim dijelom sufinancirali jer je potreba zaista velika budući da ne postoji javni prijevoz – kazao je načelnik Tonković.

Inače, ovo je čak treće novo kombi vozilo ove godine čije je ključeve župan Marušić uručio ravnateljica škola na području naše županije.
-Nakon što smo ove godine već predali ključevi kombi vozila u Osnovnoj školi Veliko Trojstvo i Češkoj osnovnoj školi Jana Amosa Komenskog u Daruvaru, danas smo u Osnovnoj školi Berek. Izrazito nam je važno da djeca imaju siguran prijevoz do škole, kao i iz škole do svojih domova. Ulaganje u obrazovanje i djecu je najbolje ulaganje, a nama kao osnivaču je izrazito bitno da sva djeca na području naše županije imaju približno iste uvjete školovanja. Upravo zato ćemo i dalje nastaviti s ulaganjem u naše obrazovne ustanove – zaključio je župan Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!