[FOTO] Veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva oduševljen Veleučilištem u Bjelovaru i adventskim ugođajem

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj Simon Thomas radni posjet Bjelovaru započeo je obilaskom veleučilišta. Domaćin, gradonačelnik Dario Hrebak, veleposlanika je tijekom obilaska upoznao prvenstveno s gospodarskom politikom, odnosno poreznim olakšicama koje se odnose prvenstveno na informatički sektor. Spomenuo je i da studenti Veleučilišta u Bjelovaru nemaju ni najmanji problem pronaći posao nakon diplome, s obzirom na gotovo 100-postotnu zaposlenost nakon diplome.

“Kada netko tko nije iz Hrvatske želi poslovati u Hrvatskoj, prvo će se obratiti svojem veleposlaniku. Stoga, želimo da Bjelovar posjeti što više veleposlanika jer smo grad koji je otvoren za ulaganja. Primjera radi, u subotu nam je boravio indijski veleposlanik koji je i otvorio našu IT konferenciju i sve do sada nije znao koliko je jaka informatička scena u Bjelovaru”, istaknuo je gradonačelnik Hrebak.

Veleposlanik Thomas kazao je da nije samo predstavnik Kraljevine za Zagreb, nego i za čitavu Hrvatsku te napomenuo da Bjelovar prekrasno izgleda tijekom Advenskog sajma. Pohvalio je rad Veleučilišta u Bjelovaru. I gradonačelnik i veleposlanik očekuju da će njihovo upoznavanje nakon nekog vremena uroditi i suradnjom na konkretnim projektima i budućim ulaganjima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!