Dario Obran: Nizozemke su profesionalke i ipak prejake za nas. Slijedi nam strahovito naporan raspored…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarske rukometašice u subotu su u prepunoj Dvorani europskih prvaka igrale 1/8 finala EHF Europskog kupa protiv HC Groot Venla iz Nizozemske te su izgubile 21:29 o čemu smo izvijestili odmah nakon utakmice. 

Nakon dana odmora, jutros smo razgovarali s Darijom Obranom, trenerom prve ekipe. 

-Gledao sam jučer dva puta snimku utakmice i sve analizirao. A nema se tu nama što puno zamjeriti. Nizozemke su jednostavno bolje, brže, snažnije. U prvom dijelu smo još nekako držali tempo, ali u nastavku tekme smo pali jer jednostavno je to bilo prejako za nas – kaže nam trener Obran. 

Klub sa 20 zaposlenih

-Nizozemske su profesionalke, one žive isključivo od rukometa. To je devet treninga tjedno, poseban režim prehrane, imaju 20 zaposlenika i to je ta razlika. Provode i puno vremena u teretani, kažu mi moje cure da su itekako osjetile u duelima kako snažne, a i svatko tko je gledao tekmu vidio je koliko su brze. Mislim da smo možda u nekim trenucima mogli biti koncentriraniji i da bi onda ta razlika bila 4-5 golova, a ne baš osam – priča nam Obran koji pohvaljuje bjelovarsku publiku koja je ispunila dvoranu i pružala veliku podršku bjelovarskim igračicama. 

Iznimno naporan raspored

-Za Nizozemsku letimo u subotu, a igramo u nedjelju. Dat ćemo sve od sebe, borit ćemo se do zadnje sekunde i vidjet ćemo gdje će nas to odvesti – ističe Obran koji kaže da im sada slijedi nevjerojatno naporan raspored. 

-U nedjelju igramo u Nizozemskoj, u ponedjeljak slijećemo u Zagreb, a u srijedu igramo u Splitu, pa u subotu u Sesvetama. Osim što je to sve fizički teško izdržati, problem su i izostanci s posla tako da neće sve to biti jednostavno, ali vjerujem da ćemo sve uspješno izgurati – zaključio je Obran. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!