Predstavljeni projekti koji će dignuti županijski turizam na višu razinu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Izgradnja 30-ak kilometara duge biciklističke staze na staroj željezničkoj pruzi Bjelovar – Garešnica te prenamjena bivšeg vojnog objekta Kukavica u turistički centar dva su strateška turistička projekta u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Ta je kontinentalna županija idealna za outdoor aktivnosti poput biciklizma, planiranja, ali i konjičkog turizma prema kojemu je već sada prepoznata kao jedna od prvih u Hrvatskoj, čulo se na predstavljaju master plana i operativnih planova održivog razvoja turizma u ponedjeljak u maloj vijećnici Bjelovarsko-bilogorske županije.

Županija s tri gore

„Mi smo županija s tri gore koje su idealne za početnike u biciklizmu, a raspolažemo i s brojnim ribnjacima, jezerima i ostalim prirodnim ljepotama koje su kao stvorene za outdoor aktivnosti poput planinarenja, pješačenja te konjičkog turizma po kojemu smo i sada prepoznati u Hrvatskoj, ali i izvan hrvatskih granica”, istaknuo je Marcel Medak, direktor Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije.

Dodao je da je u plan održivog turizma uvrštena kompletna turistička infrastruktura županije, te da se velika pozornost posvećuje razvoju najveće biciklističke trase, a riječ je o bivšoj pruzi od Bjelovara do Garešnice koja se proteže kroz gotovo čitavo područje županije. Spomenuo je i ulaganja u bivši vojni centar Kukavica čije je projektiranje u završnoj fazi.

„Cilj je da na tom prostoru izgradimo referentni centar za školu u prirodi i ekskurzije jer u središnjoj Hrvatskoj od Zagorja pa sve do Vukovara nemate takav objekt. Upravo u tomu vidimo šansu. Radili bismo i čitav niz drugih programa, od tematskih kampova do team buildinga, ali i sadržaja za parove i obitelji s djecom”, poručio je direktor Medak dodavši da je lani na području TZ BBŽ zabilježen porast turističkih dolazaka od 26 posto i porast broja noćenja od 17 posto.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!