Interventna policija, krim tehničari i policijski pas u središnjem parku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ministarstvo unutarnjih poslova zapošljava 480 policajaca i policajki, a kako bi potencijalne snage reda i mira privukli u svoje redove, u Bjelovaru su održali Dan otvorenih vrata. U središnjem parku građani su mogli vidjeti opremu interventne i krim policije, policijskog psa u akciji, ali se i sami okušati na poligonu koji muškarci moraju proći za 3:05 minute, a žene za 3:50 minute i vidjeti koliko su daleko od toga da i sami odjenu košulju plavu. Onima koji se na to odluče sigurno neće biti žao.

-Ovo je jedan častan i lijep posao i tko ga želi obavljati može biti sretan i zadovoljan zbog toga. Svim mladima koji to žele poručujem neka pokušaju i neka obuku plavu odoru i postanu dio Ministarstva unutarnjih poslova – ponosno kaže policijska službenica za odnose s javnošću Maja Barbir Grubić.

Policijska službenica za odnose s javnošću

Uniformu u interventnoj policiji već deset godina nosi Marko Balažić koji je sada instruktor za obuku. Biti interventni policajac znači čuvati granicu, sudjelovati u privođenju, pretragama terena, osiguranju utakmica, ali zainteresirani ne smiju dozvoliti da ih zavaraju serije i filmovi jer stvaran policijski posao je, ističe Balažić, daleko kompliciraniji od onoga što gledamo na malim i velikim ekranima.

-To izgleda jednostavno, da sve ide na ‘hu-bu’, ali u stvarnosti je to taktički i tehnički dotjeranije, mora biti precizno definirano na koji će se način situacija odviti. Potrebna je dosta velika priprema i ne može se kao u filmovima samo izvući pištolj i pucati po negativcima – tumači Balažić.

Interventni policajac Marko Balažić

Policajac ili policajka mogu postati osobe do 28 godina s adekvatnim psiho-fizičkim sposobnostima koje uz to ne smiju biti u političkoj stranci, a prijave se primaju do 15. kolovoza.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!