Nova afera novog Bandića: Donator u kampanji u Upravno vijeće bolnice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Samo dva dana nakon što su mediji objavili da je nova gradska vlast u Zagrebu za ovjere svojih potpisa, odluka i zapisnika, između 72 javnobilježnička ureda koliko ih je u gradu, odabrala javnu bilježnicu Ljubicu Čaklović, sestru Ratka Bajakića, člana savjeta Možemo! i novog člana Nadzornog odbora Holdinga, još je jedno imenovanje privuklo pozornost. Riječ je o imenovanju prof. dr. Tomislava Lauca za člana Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak, piše Jutarnji list.

U četvrtak je, naime, nova gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem imenovala novo Upravno vijeće te dječje bolnice oko koje se prije godinu dana podignula velika prašina zbog namještanja natječaja za ravnatelja.

Zbog toga je nedavno na ispitivanju u USKOK-u završila dosadašnja predsjednica Upravnog vijeća Ana Stavljenić Rukavina, na čije je mjesto u četvrtak imenovana Sanja Kolaček, dugogodišnja predstojnica Klinike za pedijatriju Dječje bolnice u Klaićevoj. Uz Kolaček, kao članovi Upravnog vijeća imenovani su još prof. dr. Marko Turudić i mr. sc. Ivana Novoselec te Lauc, čije je imenovanje privuklo pozornost s obzirom na to da je jedan od donatora gradonačelničke kampanje Tomislava Tomaševića. Prema objavljenom donatorskom izvješću, Lauc je donirao 10 tisuća kuna. Lauc, inače, predaje na Stomatološkom i Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a ravnatelj je i Stomatološke poliklinike Apolonija.

Zanimljivo je i to što, prema objavljenim fotografijama, polikliniku Apolonija reklamira Urša Raukar, saborska zastupnica Možemo!, koja je u Sabor ušla kao zamjena za Tomaševića.

U gradonačelnikovu uredu ne vide ništa sporno, kažu da su imenovanja prema stručnosti, a u Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa kažu da sličan slučaj dosad nisu imali, ali da će razmotriti slučaj kako bi vidjeli ima li uopće elemenata za otvaranje predmeta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!