Božinović: Po novom, dozvolu za javna okupljanja na otvorenom daju županijski stožeri

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Do 31. prosinca produžuju se mjere o maskama, radnom vremenu trgovina, javnim okupljanjima te javnom prijevozu. Jedna od promjena u javnim okupljanjima je da sada dozvolu za javna okupljanja na otvorenom daju županijski stožeri, najavio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

– Unatoč smanjenju brojeva, naši brojevi zadnjih dana stagniraju. Omikron se širi puno brže od delta varijante. To dovodi do pooštravanja mjera u nizu zemalja, a omikron bi mogao brzo postati dominantna varijanta. Ne razmišljamo o popuštanjima ograničenja – rekao je.

Kao novost istaknuo je mjere koje se odnose na javna okupljanja s više od sto osoba. U tom slučaju odobrenje za okupljanje dat će županijski zavodi za javno zdravstvo, a ne HZJZ kao do sada. Govorio je i o zabrani putovanja iz država gdje se proširio omikron. Rekao je da se zabrana i dalje odnosi na nekolicinu afričkih država, no da se ukida za Hong Kong.

Poručio je da se uvodi obvezno testiranje za zaposlenike centara za posebno skrbništvo. Jednako tako uvode se i covid potvrde za korisnike centara za socijalnu skrb.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!