Bila je bomba. To su nam potvrdili i jučer na operativnom sastanku.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Pozivajući se na izvore bliske istrazi, Nova TV večeras je izvijestila kako je vještačenje pokazalo kako na dijelovima bespilotne vojne letjelice koja se 10. ožujka srušila na Jarunu nije bilo tragova eksploziva.

Izvor iz Vlade RH za naš je portal potvrdio kako je u Vladi danas održan operativni sastanak sa svim stručnim i nadležnim tijelima. Članovi Vlade pritom su informirani kako su stručnjaci iz Centra za vještačenje “Ivan Vučetić” koji provode istragu potvrdili da je na letjelici bila bomba, odnosno tijelo bombe.

-Je li bomba bila napunjena eksplozivom i u kojoj mjeri, to će istraga, na kojoj se još radi,  tek pokazati. Ono što se pretpostavlja je da je bomba bila na prednjem dijelu letjelice gdje je inače smještena kamera za izviđačke misije letjelice – otkriva naš izvor, dodajući kako premijer Andrej Plenković ranije nije ni govorio eksplicitno da je u bombi 40 kilograma eksploziva, već da je u svojim izjavama navodio kako se radi o „nekoj vrsti aviobombe”.

Podsjetimo, na konferenciji za medije 18. ožujka, nakon sastanka s oporbom premijer Plenković je kazao ,,nitko nikada nije rekao da bomba ima 120 kilograma eksploziva, već bi ukupna težina bombe, u izvornom obliku, mogla biti oko 120 kilograma, a ako se radilo o baš toj bombi, onda bi ona u izvornom obliku mogla imati oko 45 kilograma eksploziva.”

-Isto je kazao i na konferenciji za medije 15.3. nakon izjava glavnog tajnika NATO—a. Rekao je da je letjelica bila naoružana bombom, a da nadležne službe rade i dalje kako bi pouzdano i točno utvrdile o kojem se tipu bombe radi. Kad utvrde, ustvrdio je, obavijest će javnost. Upravo s obzirom na dileme koje je struka proteklih dana iskazala u pogledu eksploziva na samoj bombi, treba razjasniti sve okolnosti koje će pomoći dati odgovor je li dron u Zagreb dospio greškom, sabotažom ili namjerom, dodaje naš izvor.

Foto: Hina

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!