[FOTO] Banovina se pretvara u veliko gradilište

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Novi ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina rekao je u petak da dosadašnjom dinamikom obnove nakon potresa nitko nije zadovoljan, no vidi se veliki napredak u posljednjih nekoliko mjeseci.

Prizori kojima ovih dana svjedoče stanovnici Banovine idu u prilog ministrovoj tvrdnji. Na tom području u punom su jeku građevinski radovi i ono se pretvara u pravo gradilište.

Među značajnijima svakako valja izdvojiti početak zemljanih radova na dovršetku autoceste Lekenik-Sisak. Čitav projekt vrijedan je 281 milijun kuna i od strateške je važnosti za Sisačko-moslavačku županiju i Republiku Hrvatsku.

K tome, radovi su u tijeku i na ulazu u sam Sisak, na mostu preko rijeke Odre koji podrazumijevaju spojnu cestu, kružni tok i dva izlaza. S terena stižu informacije kako sve teče predviđenom dinamikom.

Na realizaciju spomenuta dva projekta Siščani čekaju već 20-ak godina,  a osim za sam grad, od izuzetne su važnosti i za ostatak Sisačko-moslavačke županije.

Osim na njima, Hrvatske autoceste i Hrvatske ceste na području Siska realiziraju i druge projekte, kao što su mostovi Stupno, Odra, Gromova i dovršeni most Galdovo, potom kružni tok na ulazu u Sisak iz smjera Petrinje. Ukupna vrijednost im je, ne računajući autocestu, 162 milijuna kuna. Osim u Sisku, radi se i na petrinjskom području, a jedan od projekata koji su u tijeku je izgradnja mosta Brest u Petrinji.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!