Nove poplave, odroni, porušena stabla… Na udaru dvije regije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Olujno nevrijeme s kišom zahvatilo je u četvrtak u poslijepodnevnim i večernjim satima dijelove Požeško – slavonske, Brodsko – posavske i Osječko – baranjske županije, a u petak ujutro je jak vjetar rušio stabla u Zagrebu.

 U Požeško-slavonskoj županiji olujno nevrijeme s kišom zahvatilo je četvrtak poslijepodne više gradova i naselja. Najviše kiše palo je u Pleternici, Kutjevu i Bektežu, zbog čega je došlo do odrona kamenja na lokalne ceste te su poplavljeni putni jarci, izvijestilo je u petak Ravnateljstvo civilne zaštite.
Županijski centar 112 Požega zaprimio je više dojava građana zbog vode u stambenim objektima i na prometnicama. Na intervencije ispumpavanja vode iz podruma obiteljskih kuća i saniranja štete nastale obilnim oborinama poslana su lokalna dobrovoljna vatrogasna društva.
Zbog velikih količina vode na kolnicima promet  je bio otežan uz povremene zastoje zbog zatvaranja pojedinih dionica D51 u dijelu između Bekteža i Ferovaca te od ulaza u Kulu do sredine sela, ŽC 4101 Kaptol – Velika i ŽC4185 kroz naselje Alilovci.
Nadležne službe tijekom jutra obavljaju sanaciju terena.
Na području Brodsko-posavske županije u Brodskom Stupniku u četvrtak oko 15,30 sati  došlo je do plavljenja odvodnih kanala uz cestu ŽC 4244 između Starog Slatinika i Brodskog Stupnika.
Voda se prelijevala preko ceste i promet je tekao usporeno. Intervencijom nadležnih službi očišćeni su kanali i pristupni mostovi radi bolje propusnosti oborina.
Vatrogasci DVD-a Brodski Stupnik imali su dvije intervencije na području Starog Slatnika na prepumpavanju vode u kanal.
U Osječko-baranjskoj županiji zbog obilne kiše u naselju Kešinci (općina Semeljci) sinoć oko 20 sati sati vatrogasci DVD-a Kešinci imali su jednu intervenciju ispumpavanja vode iz podruma obiteljske kuće te su radi bolje propusnosti čistili oborinske kanale duž Ulice Matije Gupca.
Obilna kiša zahvatila je sinoć i Belišće. Vatrogasci DVD-a Belišće imali su oko ponoći intervencije ispumpavanja vode iz podruma u naseljima Kitišanci i Bistrinci. Intervencije su završene u 1,15 sati.
Jak vjetar jutros puše u Zagrebu, a Županijski centar 112 zaprimio je više dojava o srušenim stablima. (Hina)

Foto: FAH

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!