Širi se požar kod Dubrovnika, još jedan mehaničar dao otkaz u ZTC-u

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Požar na brdu Nepravić iznad Slanog u Dubrovačkom primorju proširio se tijekom noći, pa su jutros na požarište upućene i dodatne vatrogasne snage. Vatra je, podsjetimo, planula zbog grmljavinskog nevremena. 

– Bura je puhala, donijela je požar svugdje. Jako je velika fronta, snage iz županije su sve na terenu, a očekujemo pomoć zračnih snaga. Planiramo obranu kuća ako vatra dođe bliže, rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovačko primorje Ivo Franušić za HRT. 

Uz lokalne snage požar će gasiti vatrogasne snage iz županije i IVP Dubrovnik, a Ministarstvo obrane na twitteru je objavilo kako su na požarištu angažirani po jedan Canadair i Air Tractor.

Požar je buknuo u srijedu na dva mjesta, uslijed grmljavinskog nevremena, na graničnom području s Bosnom i Hercegovinom, te je jedno vrijeme bio lokaliziran, uz pomoć zračnih snaga, dok se zemaljske nisu uspjele popeti na brdo.

Inače, u jeku protupožarne sezone u Hrvatskoj pola kanadera ne leti. Dva mehaničara ZTC-a koja su tijekom bolovanja radila u fušu u Austriji dala su otkaze.

Otkaz je potom dao treći mehaničar, a Dnevnik Nove TV javlja da je otkaz dao i četvrti mehaničar. Otišao je kod velikogoričkog privatnika automehaničara.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!