Milanović je zbog svojih skandaloznih izjava ponovno zvijezda u ruskim medijima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića pozorno prate ruski mediji. RT, od Kremlja financirano glasilo na engleskom jeziku, ponovno je posvetilo pažnju Milanoviću zbog izjava o Ukrajini, prenosi Tportal.

RT prenosi da je Milanović poručio da Ukrajina nije hrvatski saveznik i usprotivio se dovođenju ukrajinskog rata na Balkan.

‘Ukrajina nije saveznik. Nasilno se pretvara u jednoga. Cinično je dobila status kandidata za EU. To je ono što je EU danas: bijeda, nula’, citirali su hrvatskog predsjednika.

Napisali su i da se u razgovoru s novinarima obrušio na premijera Andreja Plenkovića zbog njegovog prijedloga da se ukrajinski vojnici obučavaju u Hrvatskoj. Milanović je rekao da bi takav potez ‘donio rat’ u zemlju.

‘Stalno forsirate moralne ucjene’, obratio se Plenkoviću, ‘ali vi sami nemate morala. Idite u Ukrajinu i borite se.’

Govoreći o borbenoj spremnosti Hrvatske vojske, Milanović je istaknuo da joj nedostaje, primjerice, protuoklopnih raketa. ‘Imamo Amerikance koji će nas braniti kao što brane Ukrajince. Sjajno!’ rekao je sarkastično.

RT je podsjetio da izjave hrvatskog predsjednika dolaze u trenutku nakon što hrvatski zastupnici nisu usvojili prijedlog da se zemlja pridruži programu EU-a namijenjenom obuci oko 15.000 ukrajinskog vojnog osoblja za borbu protiv Rusije. Prošlog tjedna za taj prijedlog glasalo je samo 97 hrvatskih zastupnika od njih 151, što je tek nešto manje od dvije trećine zastupnika, koliko ih je bilo potrebno da se on usvoji.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!