Iza hrvatskih vatrogasaca je težak vikend, intervencije su se redale jedna za drugom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Snažan vjetar i otežani vremenski uvjeti povećali su broj vatrogasnih intervencija, a županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac izvijestio je da je proteklog vikenda zabilježeno 200 tehničkih intervencija, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica u ponedjeljak.

Šćulac kazao je da su vatrogasci pretežito uklanjali srušena stabla, telefonske stupove te podizali i sanirali krovove.

“Uz ove tehničke intervencije, vatrogasci DVD-a Lokve i JVP-a Delnice u noći sa subote na nedjelju borili su se za požarom stambenog objekta te ovim putem skrećem pažnju na dodatan oprez u sezoni grijanja”, rekao je Šćulac.

Na području Primorsko-goranske županije u zadnja 24 sata zabilježeno je 14 tehničkih intervencija, a na intervencijama ukupno je angažirano 45 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila iz JVP-ova Rijeka, Mali Lošinj, Crikvenica i Krk te DVD-a Kraljevica, San Marino i Klana, stoji u priopćenju.

Zbog vremenskih nepogoda intervencije su zabilježene i na području Virovitičko-podravske županije gdje su vatrogasci odradili devet tehničkih intervencija u kojima su sudjelovala 32 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Slatina te DVD-a Voćin, Orahovica, Četekovac i Čačinci.

Na području Karlovačke županije odrađeno je 12 tehničkih intervencija zbog obilnih padalina, a prema trenutno dostupnim podacima, na spomenutim intervencijama sudjelovao je ukupno 33 vatrogasca sa 15 vatrogasnih vozila iz JVP-ova Karlovac i Ogulin te DVD-a Debela Kosa, Duga Resa, Stara Sela, Jurovski Brod, Žakanje, Vojnić, Cetingrad, Belavići i Generalski Stol. (Klikni News)

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!