Osnovana kontroverzna liga „najvećih klubova“

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nešto iza ponoći Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Milan, Inter, Juventus, Real Madrid, Atletico Madrid i Barcelona, u priopćenju su potvrdili osnivanje Europske superlige (ESL). Uz navedenu dvanaestoricu, pridružiti će im se još tri stalna, još uvijek neimenovana kluba, te pet klubova koji će se u ligu kvalificirati prema još uvijek nepoznatim kriterijima.

Svi klubovi Superlige najavili su kako se raduju partnerskim razgovorima s Fifom i Uefom, no čini se da od toga neće biti ništa. Uefa je izjavila kako niti engleski FA, ni španjolski nogometni savez (RFEF) i La Liga, talijanski savez (FIGC) i Serie A, FIFA i sve njene članice neće podržati osnivanje ove kontroverzne lige. Iz Uefa-e dalje govore kako je osnivanje Europske superlige ciničan projekt, koji se temelji na vlastitim interesima nekolicine klubova u trenutku kada društvo više nego ikad treba solidarnost.

Iz krovne nogometne organizacije zahvalili su se francuskim i njemačkim klubovima što su odbili sudjelovati u projektu osnivanja nove lige. Klubovima koji sudjeluju u osnivanju, zaprijetili su da će ih izbaciti iz domaćih i europskih natjecanja ako pokrenu svoju ligu, a njihovim igračima zabraniti igranje za njihove reprezentacije. Ostaje za vidjeti hoće li u Uefa-i ostati dosljedni svojim stajalištima i stvarno izvršiti najavljene kazne za odmetnute klubove.

Za kraj valja napomenuti kako se mnogi bivši velikani najpopularnijeg sporta protive ovoj odluci, a isto tako razmišljaju i navijači i nogometni fanovi, koji u svemu ovome vide sve, samo ne ljubav prema nogometu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!