[FOTO] Najbolji maleni sportaši idu na veliku završnicu u Split

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Plazma Sportske igre mladih i grad Garešnica ugostili su Telemach Dan sporta koji se održao u petak na Trgu hrvatskih branitelja s početkom u 9 sati sati. Nakon duge pauze u događanjima, Garešnica je ugostio sportsko-edukativnu manifestaciju koja je okupila djecu osnovnoškolske dobi od 1. do 4. razreda koja su se natjecala u graničaru i atletici.

Za svoje najmlađe sugrađane zdušno su navijali gradonačelnik Josip Bilandžija i Tihana Butorac iz Plazma Sportskih igara mladih. Uz najmlađe predstavnike grada zapalili su plamen Plazma Sportskih igara mladih i time označili početak Telemach Dana sporta.

U zabavnom programu nastupile su Garešničke mažoretkinje u sastavu: Niko Žiher, Mia Kovačević, Anabela Mulaj, Ana Jurkić i Lana Čleković.

Više od 200 djece uživalo je u natjecanju i bodrenju svojih vršnjaka.

Rezultati:

Graničar 2010. i mlađi

 1. Krastavci
 2. Zmajevi
 3. Vitezi

Graničar 2012. i mlađi

1.Vatreni GB

 1. Vatreni
 2. Pčelice

Atletika 2012. i mlađi

Djevojčice

 1. Dorotea Kunješić
 2. Ariela Marković
 3. Katja Vrebac

Dječaci

 1. Luka Čubela
 2. Dujo Šulentić
 3. Mateo Horak

Atletika 2010. i mlađi

Djevojčice

 1. Petra Crnković
 2. Lena Ljevar
 3. Kiara Berger

Dječaci

 1. Ivan Tutić
 2. Leon Gorupec
 3. Bartol Komugović

Pobjednici će imat priliku u Splitu družit se i natjecati s vršnjacima iz cijele Hrvatske u potpunosti besplatno i braniti boje Bjelovarsko-bilogorske županije.

U sklopu događanja promoviran je i projekt Coca-Cole koja u Hrvatskoj provodi program prikupljanja ambalažnog otpada pod sloganom Recikliraj me. Pokloni mi novi život. Time na poticajan način želi educirati mlade o pravilnom zbrinjavanju ambalažnog otpada. Ovim programom Coca-Cola želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitom višegodišnjom inicijativom Svijet bez otpada.

Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativna događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 25 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori. Povezuju sve svoje dionike i uključuju ih u pozitivnu sliku i ugled koji grade godinama kao promotor zdravog načina života i društvenih vrijednosti među djecom i roditeljima. Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, šahu, stolnom tenisu,  graničaru  i utrka na 60m). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!