Pobjedom ušli u posljednje kolo kvalifikacija za Ligu Prvaka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dinamo je u Varšavi pobijedio Legiju rezultatom 1:0 i tako izborio ulazak u posljednje kolo kvalifikacija za LP.

Junak dvoboja je Bartol Franjić koji je Dinamu donio pogodak za pobjedu. Franjić je inače defanzivni vezni, ali kod Krznara je dobio poziciju koju je prošle godine čvrsto držao Joško Gvardiol. Mladom Zagrepčaninu nije trebalo dugo da pokaže kako i lijevog beka može odigrati i više nego odlično, a svoju je kvalitetu odlučio pokazati na najbolji mogući način, pogotkom.

Ipak, skromni je Franjić nakon utakmice rekao kako on nije glavni zaslužni igrač za pogodak i pobjedu Modrih, već kako je to Luka Ivanušec.

– On je odigrao tu glavnu ulogu. Vidio me, dobro mi dao i na meni je bilo samo da pogodim – opisao je Franjić pobjedonosnu akciju iz 20. minute.

Bartol je odlučan i borben igrač, a izjavio je i kako će neovisno o tome na koju ga poziciju trener staviti, on uvijek dati svoj maksimum.

– Danas sam imao tu sreću da sam zabio gol s te pozicije koja je defanzivna, ali ističem ekipu. Ekipa je prije svega. Prošli smo dalje i nema veće sreće od toga – rekao je Franjić koji je tijekom same utakmice s lijevog bočnog prebačen u vezni red.

Modri su protiv Legije igrali pred punim tribinama u Varšavi, ali ostavili su dojam kao da im je drago što su navijači tamo, pa makar i ne bili njihovi, a Franjić je to i potvrdio u svojoj izjavi.

– Ovo je nogomet. Nakon dugo vremena pred 30.000 ljudi. Ovo je ono što smo dugo čekali – kratko je prokomentirao heroj susreta.

U posljednjem kolu Dinamo će igrati protiv Šerifa iz Moldavije koji je iza sebe ostavio Crvenu Zvezdu. Prva će se utakmica igrati u Tiraspolu 17. ili 18. kolovoza, dok će uzvrat biti na Maksimiru 24. ili 25. kolovoza.

– Smatram da je naša prednost upravo to što prvu utakmicu igramo u gostima. Tamo moramo probati ostvariti što bolji rezultat, a onda dolazimo pred našu publiku. Nadam se da će doći u što većem broju i da uđemo u tu Ligu prvaka – prokomentirao je Franjić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!