Župan Marušić darivao sjajne paraolimpijce i njihov tim

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Članove hrvatske paraolimpijske reprezentacije iz Bjelovarsko-bilogorske županije koji su sudjelovali na Paraolimpijskim igrama u Tokiju – Denija Černija i Damira Bošnjaka, danas je primio Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić. Uz natjecatelje, prijemu su prisustvovali njihovi treneri Boris Kljaić i Željko Rogulj, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić i šef medicinskog tima hrvatske paraolimpijske reprezentacije doktor Boris Kirin.

Podsjetimo, Grubišnopoljac Deni Černi, paraatletičar atletskog kluba OTOS osvojio je brončanu medalju u bacanju kugle s rezultatom 11.25 metara dok je Bjelovarčanin Damir Bošnjak koji se natjecao u tri discipline u streljaštvu, najbolji rezultat ostvario je u disciplini pištolj 25 metara gdje je zauzeo 17. mjesto.

– Bjelovarsko-bilogorska županija ponosna je na svoje sportaše s invaliditetom koji su nastupili na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Iznimna mi je čast i zadovoljstvo biti u vašem društvu. Sjajni ste sportaši i postigli ste nevjerojatan rezultat na najvećoj pozornici koju sportaš može sanjati. Drago mi je da su se snovi ostvarili. Iskrene čestitke vama, vašim trenerima i cijelom timu. Ponovno moram istaknuti da su sportaši naši najveći i najbolji ambasadori, ne samo grada i županije već i cijele Republike Hrvatske. I dalje ćemo vam biti potpora u onoj mjeri u kojoj možemo kako bi vam omogućili bolje uvjete za rad – obratio se paraolimpijcima župan.

Cilj odlaska u Tokio bio mi je dati sve od sebe pa šta bude, rekao je Deni Černi. – Ispalo je odlično i zadovoljan sam. Možda u nekoj mjeri to nisam očekivao, ali evo, dogodilo se i baš sam sretan. Velika je to stvar u životu. Sada slijedi Svjetsko prvenstvo, a već za tri godine su iduće Paraolimpijske igre. Idemo jako dalje i nastavljamo s treningom. Nećemo obećavati medalje, ali cilj je isti, opet dati sve od sebe – poručio je Deni.
Denijev put do bronce traje 16 godina, istaknuo je Denijev trener Boris Kljaić. – Nisam se nadao medalji, išli smo u Tokio rasterećeni. No, zadnjih mjesec danas smo se podignuli, dobro smo tempirali formu i na kraju smo na Paraolimpijadi iza sebe ostavili Ruse i Poljake – kaže Kljaić.

Zadovoljan svojim trudom je i Damir Bošnjak. – Očekivao sam da ću postići nivo rezultata koji mi je dovoljan za ulazak u finale, međutim zbog nekih problema s protezom, nisam to uspio postići. Sve u svemu bilo mi je ovo posebno iskustvo, posebno zbog pandemijskih uvjeta, bile su mi ovo četvrte igre i očekujemo da će sljedeće biti bolje – poručio je Bošnjak.

Marušić je na kraju prijema svima podijelio prigodan poklon.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!