Evo kakav Dinamo hoćemo gledati u Europa Ligi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dinamo je uzeo prve bodove u grupnoj fazi Europske lige nakon što je svladao Genk s 3:0.

Trener Modrih priznao je kako rezultat nije savršen odraz njihove igre jer su momci s Maksimira dosta “visjeli” u prvom poluvremenu. Na kraju su ipak još jednom svima u Europi pokazali kako su ozbiljna momčad.

Damir Krznar odlučio je svoje igrače na travnjak izvesti u formaciji 4-2-3-1, a stilskim dojmom igre neodoljivo su podsjećali na onaj Dinamo koji je vodio Bjelica. U jučerašnjoj predstavi Modrih naglasak je bio stavljen na obranu i brze kontre. Dinamo je posjed lopte prepustio Belgijancima, čemu svjedoči i podatak da je kod Modrih Josip Mišić imao najviše dodavanja, njih 42, dok je čak šest igrača Genka imalo više dodavanja.

– Ovaj rezultat ne smije nas zavarati. Genk je odlična ekipa, posebice u fazi napada kad do izražaja dolazi njihova kombinatorika. Treba priznati da smo bili spretniji i sretniji. Iz prve kontre smo poveli, a onda je sve bilo daleko lakše – iskreno zaključuje Krznar.

Strateg Modrih uvidio je probleme svoje momčadi i rupe u obrani u prvom dijelu utakmice, pa je sa samo dvije jednostavne odluke poveo svoje igrače u pravom smjeru. Krznar je Ivanušeca vratio u sredinu kako bi mogao pomoći Ademiju i Mišiću i na taj način je stabilizirao utakmicu, dok je Duju Čopa gurnuo na krilo. Drugi potez Krznara bio je vratiti momčad u formaciju s krilima kako bi Oršić dobio više slobode, a to je Modrima tek donijelo ogromnu prednost jer je Mislav pogodio prečku, asistirao i iznudio penal, te je tako još jednom dokazao koliko može biti opasan na ispravnoj poziciji.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!