Dalić o mladom igraču Bayerna: “On je moj prvi izbor”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Vatreni se danas okupljaju kako bi se pripremili za dvije nadolazeće utakmice. U petak protiv  Cipra naši momci igraju u Larnaci, a u ponedjeljak na Gradski Vrt u Osijeku stižu Slovaci. Povodom početka priprema medijima se obratio izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

– Naš cilj je da obje utakmice dobijemo i igramo napadački. Neće biti lagano jer nas čekaju teške utakmice, mislim da je ovo dobar kadar da to ostvare. – rekao je izbornik koji je u reprezentaciju pozvao dva nova braniča s pretpoziva zbog problema s prvotimcima.

Jedan od dvojice igrača s pretpoziva koji će zaigrati u prvoj postavi Vatrenih je i Bayernov Josip Stanišić.

– Nema Lovrena i Juranovića. Stanišić je taj prvi desni bek trenutno kod nas, tu imamo i Uremovića kojem to nije prirodna pozicija, ali možemo i Brekala tu probati, ali Stanišić je tu moj prvi izbor. Stoperi? Širok nam je tu izbor, Gvardiol će igrati na poziciji lijevog stopera. Na drugoj strani imamo Ćaletu-Cara, Vidu, Uremovića i Pongrančića. – siguran je u svoje odabranike izbornik.

Još su četiri utakmice ostale do kraja kvalifikacija, a Hrvatska i Rusija izjednačene su s po 13 bodova svaka.

– Dvanaest bodova je u igri. Rekao sam na početku da će 20 ili 21 bod biti dovoljan, ali možda će trebati i 25, ovisno o Rusiji. Najvažnije je da odlučujemo sami o sebi, sve ovisi o Rusiji. Ne bih htio da zadnja utakmica u Splitu odlučuje. Da odemo i s 15 bodova, bitno je da odemo u Katar. Moramo nastaviti ovaj niz – porokomentirao je Dalić trenutno stanje na tablici.

Olakotna je okolnost što se sad, za razliku od ožujka i rujna, igraju samo dvije utakmice. Igrači će biti odmorniji, a izbornicima to odgovara jer imaju prilike za odraditi više treninga zaključuje izbornik.

Na pitanje o tome što misli o uvođenju igranja SP-a svake dvije godine, izbornik odgovara odlučno kako su igrači na prvom mjestu.

– To nije dobra ideja, pogotovo za igrače. Izgubila bi se draž SP-a da se igra svake dvije godine. Loša je to ideja za zdravlje igrača, to ne bi mogli podnijeti, to nije dobro i mora se voditi briga o igračima i izgubila bi se draž SP-a. Kao izbornik volio bih biti na pet svjetskih prvenstava, ali ne mogu, igrači su najvažniji. – zaključuje izbornik Dalić.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!