Bjelovarski badmintonaši odličnim rezultatima zaokružili sezonu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ovih je dana na zagrebačkom Badminton centru Max održan posljednji krug Regionalnog kupa. Nastupilo je 95 igrača, a njih 13 predstavljalo je Badminton klub Bjelovar.

U najmlađoj konkurenciji (U 11) Tia Rakovčan osvojila je srebrnu medalju, Noa Đuranec završio je na diobi petog i šestog mjesta. Iva Aušperger osvojila je zlatnu medalju ispred suigračice Nike Sabolović koja je osvojila srebrnu medalju, dok su ove dvije igračice u parovima osvojile zlatnu medalju.

Kod djevojčica do 15 godina Marija Komljenović u singlu je osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju, a u paru s Anjom Aušperger zlatnu medalju. Anja je u singlu izborila plasman od petog do šestog mjesta. Jurica Dvornik u pojedinačnoj konkurenciji završio je između petog i osmog mjesta, a u paru s Matejom Winklerom iz Osijeka osvojio srebrnu medalju!

S obzirom da je to bilo zadnje kolo poznati su konačni rezultati i ukupni poredak nakon pet krugova. Svakako se ističe Tia Rakovčan koja je u kategoriji U11 završila na drugom mjestu, Iva Aušperger koja je najbolja u kategoriji U13 te Nika Sabolović koja je osvojila drugom mjesto u istoj kategoriji, dok su zajedno osvojile prvo mjesto u parovima. U kategoriji U15 ukupno treće mjesto je osvojila Marija Komljenović koja je u paru s Anjom Aušperger osvojila prvo mjesto.

U kategoriji od 17 do 19 godina treće mjesto osvojila je Tessa Komljenović.

– Svim igračima čestitamo na postignutim rezultatima, a posebno onima koji su se uspjeli izboriti za medalje. Nadamo se da će postignuti rezultati motivirati igrače da još više treniraju te postižu još veće uspjehe. Ove godine, po prvi put, održat će se i turnir na kojem će uz natjecatelje Regionalnog kupa nastupiti i igrači Dalmatinske lige. Na našu inicijativu, odigrat će se ovaj turnir te bi u budućnosti mogao zaživjeti kao Maters na kojem bi nastupali pobjednici tri ili četiri regije. Zahvaljujemo Savezu, organizatoru Regionalnog kupa, što su podržali našu ideju te nam omogućili da budemo domaćini prvog turnira. Pozivamo sve igrače i roditelje da dođu na natjecanje u I. OŠ Bjelovar 16. prosinca – istaknuo je predsjednik Badminton kluba Bjelovar Saša Ćurčić.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!