Bajs: Nisam ja tuženik, niti je moja stranka optuženik u bilo kojem postupku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Uredništvu portala Klikni.hr stigao je ispravak informacija objavljenih u više tekstova od 14. siječnja do 14. veljače ove godine. Dopis je poslala odvjetnica Ružica Piličić Šinko, opunomoćenica Damira Bajsa te političke stranke Damir Bajs Nezavisna lista iz Bjelovara, pozivajući se na čl. 40. Zakona o medijima. Ispravak objavljujemo u cijelosti:

„Ne ulazeći u pravo medija da objavljuju informacije vezane uz sudske postupke koji su od interesa za javnost, u predmetnim objavama, kako u tekstu, tako i u naslovima istih, portal Klikni.hr netočno navodi kako tužitelji Kristijan Car i Alen Kaminski od Damira Bajsa traže financijsku zadovoljštinu (članak od 24. siječnja 2021. godine), kao i da je stranka Damira Bajsa optužena u sudskom postupku. Navedeno je netočno jer tužitelji Kaminski i Car naknadu neimovinske štete ne potražuju od Damira Bajsa, niti je stranka Damira Bajsa optužena u bilo kojem sudskom postupku. Da bi neka osoba imala svojstvo optuženika protiv iste mora biti u tijeku kazneni postupak. Međutim, niti na jednom sudu u Republici Hrvatskoj nije u tijeku kazneni postupak protiv političke stranke Damir Bajs Nezavisna lista.

Nadalje, u člancima se netočno prikazuje kako je na Općinskom sudu u Bjelovaru protiv Ivane Pirin i političke stranke Damir Bajs Nezavisna lista (članak od 25. siječnja 2021. godine te od 14. veljače 2021. godine) prihvaćena tužba tužitelja Kristijana Cara i Alena Kaminskog. Prihvaćanje tužbe značilo bi da je parnični postupak okončan, barem u prvom stupnju suđenja, međutim to nije točno.

U članku objavljenom dana 01. veljače 2021. godine pod naslovom: ‘Suđenje Bajsu Zatražena dokumentacija Državnog odvjetništva, među svjedocima zvučna imena’ ponovno se neistinito prikazuje kako je Damir Bajs, osobno stranka u postupku te kako se njemu osobno sudi.

Dakle, u pobrojanim člancima sustavno se objavljuju pogrešni i netočni navodi čijom objavom se zlonamjerno, u svrhu negativnog publiciteta, vrijeđaju kako moja prava i interesi, tako i prava i interesi političke stranke Damir Bajs Nezavisna lista. Stoga ističem kako:

  1. Damir Bajs nije tuženik u predmetnom postupku pred Općinskim sudom u Bjelovaru po tužbi Alena Kaminskog i Kristijana Cara!
  2. Damir Bajs Nezavisna lista nije optuženik u niti jednom sudskom postupku!
  3. Općinski sud u Bjelovaru u predmetu tužitelja Alena Kaminskog i Kristijana Cara radi naknade neimovinske štete protiv Ivane Pirin i političke stranke Damir Bajs Nezavisna lista, nije prihvatio tužbu.“

PODIJELI S PRIJATELJIMA!