Dan BBŽ: Dovršetak brze ceste za dvije godine, prvi pacijenti u novoj bolnici u rujnu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dovršetak brze ceste od Zagreba do Bjelovara trebao bi uslijediti tijekom 2024. godine, a nova bjelovarska bolnica prve pacijente primit će u rujnu ove godine, dvije su najvažnije novosti s obilježavanja 29. godišnjice osnutka Bjelovarsko-bilogorske županije. Podršku stanovnicima Bjelovarsko-bilogorske županije i županu Marku Marušiću na prvu obljetnicu njegova mandata svojim dolaskom iskazali su brojni visoki dužnosnici, uključujući i premijera Andreja Plenkovića, sedmoricu župana, trojicu saborskih zastupnika i brojne gradonačelnike i načelnike.

„Vlada je prijatelj i partner županijama. Pokazali smo da smo prijatelji Bjelovarsko-bilogorskoj županiji kada je bilo u pitanju vraćanje kredita za zgradu bolnice. Ovu lijepu bolnicu moramo dodatno opremiti. Dio opreme iz paviljonske bolnice ćete preseliti, Dio će pomoći Ministarstvo zdravstva kroz redovito financiranje, a za treći dio moramo zajednički iznaći rješenje, makar i novim zaduživanjem”, istaknuo je u svojem govoru premijer Andrej Plenković. Kao drugi veliki projekt spomenuo je izgradnju brze ceste Vrbovec-Bjelovar-Virovitica-Terezino Polje.

„Posebno je važno da se ta “riblja kost” kroz Slavoniju izgradi što prije. Dionica do Bjelovara bit će gotova za dvije godine, a zatim pronaći financiranje za drugu fazu do Virovitice”, pojasnio je premijer.

Foto: Igor Kokoruš


PODIJELI S PRIJATELJIMA!