Ne propustite izložbu ‘tate’ Mrava dobra srca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Izložba koja će sve njezine posjetitelje vratiti u dane djetinjstva otvara svoja vrata sutra, 7. veljače, u 14 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Uz izložbu, predstavljena će biti i monografija Aleksandar Marks. Ova izložba bit će postavljena zajedničkim snagama Nacionalne knjižnice i Gradskog muzeja Čazma i to povodom 100. obljetnice rođenja vrsnog animatora, grafičara, ilustratora i slikara rođenog Čazmanca Aleksandra Marksa, inače ‘tate’ Mrava dobrog srca te 20. obljetnice postojanja Galerije Aleksandar Marks.

-Nakon prve promocije koju smo sredinom prosinca upriličili u Čazmi, sada nas očekuje prva velika vanjska promocija. Uz promociju monografije, pripremamo prigodnu izložbu koja će pokazati dio radova koji mi čuvamo u fondu memorijalne zbirke Aleksandar Marks, odnosno dio radova koje čuva Nacionalna i sveučilišna knjižnica u fondu svoje grafičke zbirke – kazala je urednica knjige Maja Cepetić Rogić dodavši kako će sama izložba biti postavljena samo dva dana – utorak i srijedu zbog osjetljivosti građe.

-Cilj nam je izložbom dočarati sve ono što se može vidjeti i o čemu se može čitati u monografiji. Kada je riječ o samim eksponatima, odabrali smo neke filmske folije, neka lektirna izdanja za djecu i mlade, neke originalne crteže za filmove, neke crteže iz raniji razdoblja – otkrila je Cepetić Rogić dodavši kako je spomenuta monografija bogato ilustrirana te kako je može kupiti po cijeni od 20 eura.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!