Na čazmanski natječaj za satiru stiglo gotovo sto priča

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Nakon prošlogodišnje rekordne 124 pristigle priče na Natječaj za kratku priču-satiru Gradske knjižnice Slavko Kolar Čazma, čazmanski satirični natječaj je i ove godine izazvao velik interes. Na njega su stigle 92 priče. Velik interes se, smatra ravnateljica Gradske knjižnice Slavka Kolara Čazma Vinka Jelić Balta, može zahvaliti tradiciji, ali i ustrajnosti i nakon godina slabijeg odaziva.

-Najbitnije je da smo mi bili među prvima. Sada ima jako puno natječaja, ali mi ipak od 2012. imamo natječaj i bio je među prvima u Hrvatskoj u smislu da ga je pokrenula knjižnica i da radimo Dane Slavka Kolara – tumači Jelić Balta.

Žiri sada ima nimalo lak zadatak čitanja pristigle 92-ije priče, a u prvoj polovini studenog će na stranicama čazmanske knjižnice objaviti deset finalista. Najbolji će biti proglašen na Danima Slavka Kolara koji se održavaju krajem studenog. Ove godine u posebno svečanom tonu jer se slavi Kolarov 130. rođendan.

-U završnoj smo fazi s knjigom izabranih djela o Slavku Kolaru, znači književna kritika i izabrana djela od 1917. do današnjih dana – kaže Jelić Balta. Knjiga bi iz tiska trebala izaći do Dana Slavka Kolara.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!