[FOTO] Hrvatska tvrtka osigurala 100 tisuća dolara za spas morskih pasa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Domaći ‘gamerski‘ brend White Shark potpisao je trogodišnji ugovor s, International Union for Conservation of Nature (IUCN), jednom od najvećih svjetskih organizacija za zaštitu okoliša, a naglaskom na more, oceane, a ponajviše na morske pase. White Shark i IUCN ujedinili su se u kampanji ‘Let’s care about each other‘ koja će se provoditi minimalno tri godine, a putem koje će White Shark donirati 100 tisuća dolara za zaštitu morskih pasa.

– Inicijativa je pokrenuta prošle godine, a kada smo u nju uključili i profesora Alena Soldu, sve se pokrenulo. Morski psi su ugroženi i u svijetu i u Mediteranu pa ova inicijativa ima smisla. Cilj nam je, uz zaštitu, ujedno educirati naše mlade kupce i korisnike o važnosti zaštite okoliša i morskih pasa, naučiti ih o njihovim specifičnostima te pokušati doprinijeti zaštiti tih životinja i okoliša općenito – rekao je Stjepan Šmit, vlasnik tvrtke Šmit Electronic, koja je distributer White Shark gaming periferije, te SBOX  uredske i računalne opreme.

Ovaj hvalevrijedan projekt ima svoje ambasadore koji su nazočili potpisivanju važnog ugovora. Glavni ambasador iz znanstvene zajednice je dr. sc. Alen Soldo, profesor na fakultetu oceanografije u Splitu i najveći stručnjak za morske pse u ovo dijelu Europe. On je pojasnio kako samo u Jadranskom moru živi 60 vrsta morskih pasa. 70 posto njih je ugroženo, a tri vrste su u posljednjih nekoliko desetljeća izumrle.

Stoga je svaka inicijativa za spas ovih jedinstvenih životinja dobrodošla, naglasio je Soldo, kojemu je posebno drago akcija stigla s domaće strane.

Ambasadori akcije su i Vanja Pleteš, svjetski prvak u ronjenju na dah, Domagoj Jakopović, poznatiji kao Ribafish, Mirko Krstičević, glazbenik i autor pjesme ‘Da mi je biti morski pas‘ te glazbenik Miro Odak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!