[FOTO] Nema brige za budućnost, nikad više mladih u KUD-u Bjelovar!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KUD Bjelovar ovih je dana proslavio 29 godina postojanja i djelovanja u kulturnom amaterizmu. U prepunom Domu kulture izveli su koreografije Bizovca, Posavine i Hrvatskog kolopleta koreografa Marijana Jančija koji je ovim koncertom završio svoje aktivno bavljenjem folklorom nakon 53 godine rada u pjesmi i plesu. Također nastupala je i najponosnija dječja folklorna sekcija koja je izvela koreografiju Bilogore te tamburaški sastav sa svojim odabirom pjesama.

-Moramo spomenuti da je na pozornici sudjelovao 51 izvođač, što je najveći broj mladih u društvu otkako ono postoji te možemo reći da su stasali u jedno veliko, mlado i kvalitetno društvo koje sa ponosom nosi ime svoga grada. Gosti su bili dragi susjedi iz KUD-a “Tomislav” sv. Ivan Žabno koji su izveli koreografije Bilogore i bijele Moslavine i splet tamburaških pjesmama pod ravnanjem Daliborke Rajković – kažu u KUD-u Bjelovar.

Sve članove domaćina opremila je Mihaela Manc koja se nakon 12 godina predanog rada oprašta od kolektiva te odlazi na studiranje u drugu sredinu na čemu joj iz KUD-a od srca zahvaljuju.

-Cijeli ovaj koncert ne bi bio izvediv bez glavnog i odgovornog Matije Jančija koji je preuzeo cijelo vodstvo svih sekcija KUD-a Bjelovar te možemo zasada reći da radi čuda. KUD Bjelovar i dalje poziva mlade da se pridruže u bilo koju od tri sekcije, Bjelovarski folklorni ansambl, tamburaška i dječja sekcija – poručuju iz KUD-a.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!