IZDAŠNA SREDSTVA U gradskom proračunu 2,5 milijuna kuna za kulturu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Grad Čazma u 2021. godini izdvaja oko 2,5 milijuna kuna za javne potrebe u kulturi. Novac je usmjeren na rad gradskih ustanova u kulturi i turizmu – Centar za kulturu, gradsku knjižnicu, turističku zajednicu.

Usto, Grad Čazma sufinancira obnovu i zaštitu objekata u kulturi, odnosno sakralne objekte u župama Čazma, Dapci, Draganec, Miklouš i Vrtlinska.

Grad financijski također pomaže i rad udruga u kulturi te fizičkih osoba koje se bave djelatnostima u kulturi.

Tako se programi u povodu Adventa, Zapovijed pod lipom KUD-a Sloge, Božićni koncert KUD-a Graničar, redovna djelatnost Puhačkog orkestra i Čazmanskih mažoretkinja primjerice financiraju iz Gradskog proračuna Grada Čazme.

Uz Pop rock školu, Grad Čazma financijski pomaže i rad naših umjetnika Franje Matešina, Matka Antolčića i Slađana Lipovca.

-Grad Čazma ima bogato povijesno i kulturno naslijeđe koje smo baštinili od naših predaka pa se tako i mi trebamo pobrinuti da našoj djeci ostavimo u zalog kulturna dobra. Po tradiciji smo jedinstveni i prepoznatljivi stoga je naša dužnost očuvati je i za buduće naraštaje – rekao je čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!