[FOTO] Sinoć prvi trening KK Borika na kojem su sudjelovali i prvoligaški igrači. Evo kakvi su planovi…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Bjelovaru je nedavno osnovan KK Borik. U navedenom klubu igrat će se košarka 3×3, atraktivan i dinamičan olimpijski sport o čemu smo detaljno već pisali.

Jučer je na Boriku održan prvi trening na kojem je sudjelovalo 13 košarkaša među kojima i prvoligaški igrači poput Ivana Svobode, Vite Porobića, zatim tu je bio i Dario Papak, doajen 3×3 scene koji je igrao velike turnire u Moskvi, Pragu, Haagu, Kaunas…Ivan Mileković koji je igrao ABA ligu , Lukas Šuvak iz Samobora, Dorian Jelenek iz KK Zagreb i brojni drugi.

Posjetili smo prvi trening na kojem smo razgovarali s članom uprave kluba Markom Kelavom.

-Ivan Šiprak i ja smo krenuli prošle godine u organizaciju turnira koji je bio fenomenalno odrađen i posjećen pa smo sada odlučili proširiti priču i osnovati klub jer scena 3×3 košarke strašno raste u svijetu i Europi. Šiprak je predsjednik, a ja inače živim na relaciji Bjelovar-Dubai pa ne mogu stalno biti ovdje, ali mogu pomoći s financijske strane i sa nekim svojim kontaktima i to i činim. Ovih dana nam dolaze trenirke, majice, dresovi, lopte, čunjevi za treninge. Samo za to moramo osigurati 20-ak tisuća kuna i bit će to riješeno. Ja sam od malih nogu u košarci i želim da se košarka razvija u Bjelovaru – kazao nam je na početku razgovora Kelava i dodaje.

Marko Kelava
Marko Kelava

 

-Fantastični igrači su se priključili klubu i evo treniraju. Počeci su uvijek teški tako da ću ja pomoći osigurati neke početne stvari za turnire na koje ćemo ići, a onda se nadamo da će nas i sponzori prepoznati i da će se sve to zahuktati – priča nam Kelava i nastavlja.

Pozivamo mlade igrače i djecu

-Košarka 3×3 raste. Interes za pet na pet je nekako sve manji, čak i u javnosti. Ljudi žele nešto dinamičnije i tu smo mi prepoznali priliku da se može u našem gradu nešto kvalitetno napraviti. Kao što sam rekao, došli su nam fenomenalni, rekao bi vrhunski igrači. Ali, ultimativni cilj nam je djecu dovesti ovdje da se upoznaju s košarkom 3×3, da ju zavole i da jednom imamo odlične ekipe 3×3 koje će činiti naši domaći momci. Naravno, za tako nešto moraš imati i dobre, školovane trenera, a mi smo i to već osigurali. Imamo Ivana Šipraka kojeg ne treba puno predstavljati, tu je i Dorijan Rogović, kineziolog i vrlo perspektivan mladi trener – rekao nam je Kelava kojeg smo upitali kakvi su planovi za ovu ljetnu sezonu.

-Došli su nam dečki iz Zagreba i Križevaca koji su prvoligaški kadrovi i koji će igrati turnire pod našim imenom i brendom. U nadi da ćemo osvojiti neke turnire imamo mogućnost kvalificirati se na veliki turnir u Puli, a onaj tko osvoji Pulu ide na masters FIB-e u Pariz. Što se tiče naših drugih ekipa, da pojasnim, Pro Tour se igra na sistemu bodovanja i mi ne možemo samo tako doći i igrati te turnire zato moramo to raditi s dečkima koji su to već igrali, barem ovu prvu sezonu. A naši dečki iz Bjelovara koji su isto fenomenalni igrači će sudjelovati na što većem broju turnira na kojima će moći i bit će to sve zajedno jedna jako lijepa priča – ističe Kelava koji dodaje da je to ljetni, sezonski sport, ali da se nada će već ove zime moći naći termini u dvoranama da se ostane u formi 3×3 košarke.

-Kada završi ljetna sezona dečki se vraćaju u svoje matične klubove. Prvoligaške, drugoligaške i gdje sve igraju, ali uvjeren sam da ćemo se i preko zime sastajati. No, želim ponoviti još jednom i pozvati mlade Bjelovarčane da se priključe klubu i počnu s nama trenirati ovaj fantastičan i dinamičan sport – zaključio je Kelava.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!