[FOTO] Nastavlja se izgradnja brze ceste, kašnjenje radova moglo bi odgoditi otvorenje za 2026. godinu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Izgradnja preostalih 12 kilometara dvotračne brze ceste prema Bjelovaru počela je početkom tjedna krčenjem šume kojom će prolaziti trasa. Tvrtka Kamgrad uvedena je u gradilište, a kako rok za izvođenje radova iznosi 30 mjeseci, odnosno dvije i pol godine, što znači da bi brza cesta, uključujući i dva bjelovarska čvorišta, jedno u Gudovcu, a drugo u Korenovu, trebala biti dovršena tek potkraj 2025. ili početkom 2026. godine.

“Drago mi je da su se konačno radovi intenzivirali na završnih 12 km brze ceste prema Bjelovaru. Isto tako dobro je i što je praktički završeno i asfaltirano 5 km brze ceste od Farkaševca do Breze i time možemo reći da su prvi kilometri brze ceste preko Breze ušli u Bjelovar jer Breza je dio Bjelovara, a nadam se da ćemo se za dvije godine i voziti potpuno završenom cestom. Nije više niti potrebno govoriti koliko brza cesta znači za Bjelovar i naše gospodarstvo i da ćemo nakon 20 godina čekanja konačno dočekati da Zagreb bude bliže Bjelovaru”, izjavio je gradonačelnik Dario Hrebak.

Nastavak izgradnje, podsjetimo, najavljen je tijekom obilježavanja Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja 29. rujna 2022. godine, no početak radova konstantno je odgađan zbog poskupljenja materijala i radova.

Prve informacije o kašnjenju radova dobili smo od Hrvatskih cesta početkom ožujka kada nam je odgovoreno da radovi kasne jer je izvođač radova imao određenih problema s podugovaranjem asfalterskih radova.

„Nastavno na isto, dinamika gradilišta trenutno nije sukladna prethodnim planovima, sporija je, međutim provele su se sve aktivnosti kako kašnjenje ne bi u konačnici utjecalo u velikoj mjeri na rok. Sukladno trenutnom stanju projekt neće biti završen do kraja travnja, već do početka ljeta”, odgovorili su tada iz Hrvatskih cesta.

Foto: ustupio Štefan Brajković


PODIJELI S PRIJATELJIMA!