Spremaju 5. malonogometnu Božićnu ligu u Grubišnom Polju, ali i veliku humanitarnu akciju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Udruga mladih Grubiša iz Grubišnog Polja obilježava 15 godina postojanja i uspješnog djelovanja. Brojni projekti odrađeni su u Grubišnom Polju zahvaljujući ovoj udruzi koja okuplja 50 članova. Ove godine udruga je uspješno provela jedan od dva prijavljena projekta prema Gradu, organizirajući tradicionalne 10. dane sporta s Moto alkom kao središnjim događajem.
Spomenimo da je Moto alka postala prepoznatljiv događaj u Grubišnom Polju, simboliziajući zajedništvo i sportski duh među mladima. Održana je sredinom svibnja i okupila je oko 80 motorista i 300 posjetitelja. Uz alku održani su i turniri u malom nogometu, tenisu i boćanju. Udruga je prijavila i projekt prema Bjelovarsko-bilogorskoj županiji za koji joj je odobreno 500 eura koje su potrošili na nogometni turnir za djecu, na kojem je nastupilo osamdesetak djece.

Humanitarna akcija za Božić

– Od 18. do 26. prosinca planiramo održati 5. malonogometnu Božićnu ligu, koja će okupiti ekipe s područja nekoliko županija. U igri će biti nagradni fond od 2000 eura za prvo mjesto, 800 eura za drugo mjesto, 400 eura za treće mjesto i 120 eura za četvrto mjesto. Pobjedničke ekipe bit će nagrađene peharima i medaljama, dok će najbolji igrač, strijelac i golman dobiti pojedinačne nagrade. Posebno veseli najava da će se odazvati i sudionici svih četiriju prethodno održanih turnira – kaže Matej Lukenda, predsjednik Udruge Grubiša.
Udruga mladih Grubiša planira dodatno obilježiti predstojeće božićne blagdane humanitarnom akcijom na adventskom sajmu od 9. do 23. prosinca, na kojem će dijeliti fritule i prikupljati financijska sredstva za potrebite kao dobrovoljni prilog.
– Ovaj napor naglašava našu posvećenost zajednici i brizi o potrebitima, čineći ih ključnom karikom u lokalnoj zajednici – kaže Lukenda.
Uz predsjednika Mateja Lukendu u vodstvu Udruge su njegova zamjenica Vesna Ružička i privremeni tajnik Karlo Kutanjac. Udrugom upravlja Izvršni odbor.

Ruralna sportska avantura

Udruga Grubiša je nedavno dobila i potporu od 11 tisuća eura od Središnjeg državnog ureda za mlade i demografiju za projekt u 2024. godini koji je fokusiran na zdravlje mladih, a u okviru kojeg će se pružiti niz besplatnih sportskih aktivnosti s angažiranim stručnjacima. Riječ je projektu „Ruralna sportska avantura u Grubišnom Polju“. Udruga mladih Grubiša je u suradnji s Razvojnom agencijom AGRO prijavila projekt na RGP čija je provedba predviđena u trajanju od 12 mjeseci, tijekom cijele 2024. godine. Projekt uključuje organizaciju tri grupe sadržaja, organizaciju sportskih aktivnosti za mlade (zumba fitness, futsal, mažoret školu, fit camp), sportske dane u rujnu u okviru kojih će biti predstavljeni različiti sportovi, najzastupljeniji u Grubišnom Polju, te edukacije o zdravoj prehrani i okolišu.

 

Tekst: Siniša Slavinić/Bjelovarski list
Foto: Udruga Mladih Grubiša


PODIJELI S PRIJATELJIMA!