Policija uhitila Gabrijelu Žalac!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prema nalogu Ureda europskog javnog tužitelja uhićena je bivša ministrica Gabrijela Žalac i još tri osobe. Među uhićenima je navodno i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa (SAFU) Tomislav Petric.

Žalac je uhićena zbog  posla vezanog za izradu softwarea koji je težio 16,24 milijuna kuna. Taj je posao Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a u vrijeme dok mu je na čelu bila Žalac dodijelilo tvrtki Ampelos.

Ured europskog javnog tužitelja objavio je i priopćenje:

“Ured europskog javnog tužitelja u suradnji s hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provodi hitne dokazne radnje danas, 10. studenoga 2021. godine, u Hrvatskoj.

Navedene radnje odnose se na četiri osobe za koje se sumnja da su počinile kaznena djela u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU te u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU), vezano uz postupke javne nabave informatičkog sustava.

Ured europskog javnog tužitelja će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti”


PODIJELI S PRIJATELJIMA!