Šefovima u Holdingu bit će ponuđeno da se prebace na posao čistača ulica

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZAGREB – Na prvoj ovogodišnjoj konferenciji za medije zagrebački gradonačelnik Tomisla Tomašević osvrnuo se, među ostalim, i na najavljene otkaze u Zagrebačkom holdingu. Potvrdio je kako se u toj gradskoj mega-tvrtci priprema 700 otkaza

-Riječ je o procesu koji je započeo još u studenom, kada su se pojavile prve informacije o određenom višku radnika na razini Holdinga. Taj višak je prvenstveno u administraciji i jasno se vidi kada se uspoređuje s drugim komunalnim poduzećima u Hrvatskoj – istaknuo je Tomašević, dodajući kako se sa sindikatima trenutno utvrđuju jasni kriteriji po kojima će se djelovati. U planu je i isplata otpremnina za dio radnika, kako propisuju zakon i kolektivni ugovor.

-Za sva radna mjesta koja će se utvrditi kao višak u administraciji ljudima će biti ponuđeno da odu na radna mjesta gdje je utvrđen manjak, a to su uglavnom operativni poslovi. To vrijedi i za rukovodeće pozicije – kazao je Tomašević, dodatno pojasnivši kako to znači da bi onima koji se trenutno nalaze na rukovodećim pozicijama moglo biti ponuđeno da se premjeste na, primjerice, mjesto čistača ulica.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!