Kraus i Milošević ne odustaju: Moramo ustrajati na zabrani pozdrava ‘Za dom spremni’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predsjednik Židovske općine Zagreb Ognjen Kraus prošlog je ljeta najavio slanje u Sabor inicijative za izmjenu Kaznenog zakona radi zabrane upotrebe ustaškog znamenja i pozdrava. Rečeno im je da prije svega razgovaraju s premijerom Plenkovićem. Sastanak je trebao biti u rujnu, no još uvijek ništa od njega, piše portal N1.

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević rekao je u četvrtak, na Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta, da će se sastanak dogoditi.

“To je na stolu, nastavit ćemo razgovore. Gospodin Kraus ima legitimna očekivanja da o toj temi razgovaramo i sigurno ćemo razgovarati, i ne samo o njoj, nego i kako poboljšati stvari u obrazovanju. Pandemija je poremetila aktivnosti kako bi škole posjetile Spomen područje Jasenovac. Nadam se da će ova godina biti bolja i da će razredi moći posjetiti spomen područja i učiti o onome što se dogodilo u Hrvatskoj”, rekao je Milošević i dodao da premijer nije protiv izmjena tog zakona.

“Trebamo razgovarati koji je najbolji način da postignemo ono što svi želimo – da smanjimo negativne pojave u društvu i negiranje zločina u Drugom svjetskom ratu nad Srbima, Židovima, Romima, antifašistima… Razgovore ćemo sigurno nastaviti, to je tema koja je na stolu, koja mene zanima i koju ću ja gurati. Ali nema potrebe da posebno guram jer o tome ćemo razgovarati. Siguran sam da će se to dogoditi”, rekao je Milošević, prenosi N1.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!