Kaos na hrvatskim autocestama, kilometarske kolone, nesreće, jedan se automobil zapalio…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prvi je srpanjski vikend i pred Hrvatskom su dva glavna turistička mjeseca. Da nas čeka dobra sezona vidi se po stanju na cestama. Čeka se na graničnim prijelazima na ulazu u zemlju, a gužve su i na autocestama prema obali. Novinarske ekipe prate stanje na cestama, u zračnim i trajektnim lukama. 

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, posebice na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Rijeka, Istarskom ipsilonu te na zagrebačkoj obilaznici (A3).

Na autocesti A1 mnogo je vozila. U kolonama se vozi do Bosiljeva. Najgore je između čvorova Lučko i Jastrebarsko. Tih 20 km od naplatnih postaja do prvog odmorišta vozilo se jutros oko 45 minuta brzinom od 20 km/h, javlja HRT. 

– Odmorišta su krcata turistima koji su se zaputili na Jadran. Neki od njih kažu da ih ne brinu visoke cijene goriva jer im je Hrvatska još uvijek cjenovno prihvatljiva destinacija.

HAK javlja kako su velike gužve na autocestama posebice na A1 gdje se dogodilo više prometnih nesreća, a kod Brinja je došlo i do zapaljenja vozila.

U zračnoj luci u Dubrovniku očekuje se slijetanje 63 zrakoplova i doći će više od 15.000 putnika. Više od 62.000 putnika i 13.000 vozila ovoga vikenda očekuje se u splitskoj trajektnoj luci. 

Pojačan je promet na graničnim prijelazima sa Slovenijom na ulasku u Hrvatsku, a najduža su čekanja na GP Bregana, Macelj, Rupa, Kaštel i Plovanija. Na izlasku iz Hrvatske pojačan je promet na GP Bajakovu.

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja, državnom cestom između čvora i mjesta Križišće (DC99) i lokalnom cestom Kraljevica-Križišće (LC58107) zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Foto N1


PODIJELI S PRIJATELJIMA!