ČAZMA – Osnovan hrvački klub! Vodit će ga iskusni hrvači, a članarina će biti besplatna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na inicijativu obitelji Murlin, koja se prije više godina iz Zagreba vratila u Čazmu na obiteljski posjed, osnovan je Hrvački klub Čazma.

Naime, Mislav Murlin, koji se ovim sportom bavi pet godina i do sada je trenirao u Vrbovcu, vice je prvak Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim stilom, u uzrastu mlađi dječaci, kategoriji do 59 kg.

Veliku podršku u osnivanju kluba dobili su od Grada Čazme:

– Grad Čazma omogućio nam je lijepi prostor za treniranje u domu u Milaševcu. U proljeće planiramo početi s treninzima jer prostor moramo još malo urediti i nabaviti još neku opremu. U Čazmi nema klubova gdje djeca mogu trenirati borilačke vještine pa vjerujemo da će biti zanimljiv djeci, rekao je Domagoj Murlin, Mislavov otac.

– Želja nam je da u klubu treniraju i djevojčice i dječaci. Mogu nam se javiti djeca od sedam godina na više. U planu je da imamo grupu od sedam do dvanaest godina i od dvanaest pa na više. Svi koji žele trenirati mogu nam se već sada javiti jer radimo predbilježbe za proljeće kad planiramo početi s treninzima.

Mail adresa na koju se možete javiti je hkcazma@gmail.com ili na broj mobitela 091 283 5125.

Podržava ih i Hrvatski hrvački savez te vrbovečki hrvački klub. Upravo iz toga kluba s dugogodišnjim iskustvom i tradicijom dolazit će treneri kako bi hrvanju podučavali mlade Čazmanke i Čazmance. Važno je napomenuti kako, u početku, članarine u ovom kubu neće biti. Želja je da se što više djece okuša u hrvanju i zavoli ga.

Hrvanje je sport idealan za djecu jer ne sadrži elemente udaraca.

Prednost treniranja hrvanja je u jednostavnosti i lako se uči. Razvijaju se skoro svi mišići, dok različite težinske kategorije omogućuju svima bavljenje ovim sportom.

– Ovo je vrlo plemenit sport koji nije toliko zastupljen u medijima pa malo ljudi za njega i zna. Zato pozivam sve da dođu na par treninga i da se upoznaju s ovim sportom. Ovo nije ni sport koji zahtijeva velika financijska sredstva, u početku je dovoljna oprema za tjelesni. Kada se krene na natjecanja dovoljan je jedan hrvački triko i hrvačke tenisice, dodaje Domagoj.

Mislav je izabran u reprezentaciju Hrvatske U-15 s kojom trenira i priprema se za Europsko prvenstvo sljedeće godine. Uspješna hrvačica je i njegova dvije godine mlađa sestra Ana.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!