Plenković u Pakracu zahvalio braniteljima na obrani Hrvatske

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

-Prigoda je da se prisjetimo ne samo obrane i velebnih pobjeda u Domovinskom ratu, nego i svega što smo kao društvo i država postigli u posljednjih 30 godina. Ovdje u Pakracu, dragi branitelji, stali ste u obranu institucija hrvatske države i danas znamo da ste tim činom ispisali povijest. Danas smo ovdje da se prisjetimo tih dana, s pomiješanim osjećajima tuge i ponosa. Ponosni smo jer iako suočeni s neravnopravnom borbom, hrvatski se narod ujedinio u borbi protiv velikosrpske agresije, poručio je premijer Andrej Plenković u Pakracu gdje je sudjelovao na obilježavanju 30. obljetnice početka Domovinskog rata u Hrvatskoj.

‘Hrvatska je u ovih 30 godina prošla drug put, ali je puno postigla u jednom za državu kratkom razdoblju. Obranili smo se u nametnutom ratu, imamo respektabilnu vojsku, obnovili smo razrušena područja… Danas spajamo Hrvatsku Pelješkim mostom, cilj nam je uskoro ući i u Šengenski prostor’, nabrojio je Plenković.

U njegovoj pratnji su bili i ministar obrane Mario Banožić, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, admiral Robert Hranj.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!