U vremenu u kojem svi bježe na struju, BMW najavljuje nove motore na benzin i dizel

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Da, dobro ste pročitali, BMW je najavio dva nova motora na unutarnje izgaranje, ali to nikako ne znači da se ne brinu za emisije CO2. Smanjenje emisija CO2 i učinkovitost motora upravo i jesu glavni razlozi nastajanja ovih motora.

Frank Weber, direktor razvoja u BMW-u, potvrdio je u intervjuu za Auto Motor und Sport kako njemački automobilski gigant radi na novoj generaciji motora. Radi se o benzinskim i dizelskim, 6-cilindičnim i 8-cilindičnim motorima.

Weber tvrdi da će za učinkovito smanjenje emisija CO2 na globalnoj razini, BMW još nekoliko godina trebati vrhunski motor s unutarnjim izgaranjem. Upravo to je svrha novoizgrađenih motora. Iako su spomenuti motori s unutarnjim izgaranjem, tehnološki su napredi i pripremljeni za buduće standarde emisija štetnih plinova.

– Samo sa šestcilindričnim motorom smanjujemo emisije CO2 masovnije nego što je to bio slučaj kod izmjene generacija – istaknuo je direktor razvoja BMW-a i tako još jednom ukazao na prednosti novih motora.

O tehnologiji koja ovim motorima omogućuje toliko smanjenje emisija CO2 ne znamo puno, ali Weber je ipak otkrio nešto da nam zagolica maštu.

– Kako bismo uskladili zahtjeve za emisijom s jedne strane i zahtjeve za performansama s druge, pogledali smo cijeli ciklus punjenja i pronašli obećavajući pristup. Novi motori nisu ništa kao prije, bit će nešto potpuno novo u glavi motora u korist učinkovitosti. – rekao je i napomenuo kako smatra da je smanjenje emisija CO2 ključno u borbi protiv klimatskih promjena, bez obzira radi li se o električnim motorima ili motorima s unutarnjim izgaranjem.

Mi stvarno ne znamo što je to nešto skriveno i dosad neviđeno u glavi motora, ali ono što će svim ljubiteljima automobila biti drago čuti je činjenica da se emisije CO2 neće smanjivati po cijenu performansi, a to nam Weber garantira.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!